На Вінниччині через суд хочуть повернути громаді 57 гектарів землі

Новини Вінниці

Співробітники Могилів-Подільської окружної прокуратури направили позов до суду щодо розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки у власність громади. Як повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, мова йде про земельну ділянку площею в 57 гектарів та вартість 7 мільйонів гривень.

В прокуратурі встановили, що місцева жителька отримала зазначену ділянку з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Натомість, орендарка розорала землю та засіяла її соняшником.

«Унаслідок фактичного використання орендованої землі в якості ріллі місцевий бюджет недоотримав значну суму орендної плати, оскільки  відповідно до Закону України «Про оцінку земель» розмір орендної плати залежить від величини нормативної грошової оцінки земель, яка для ріллі в декілька разів вища ніж для пасовищ та сіножатей», ‒ зазначено в повідомленні.

Відтак, прокуратурою до Чернівецького районного суду Вінницької області було скеровано позовну заяву про розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки у власність громади.

Нагадаємо, на Вінниччині через суд намагаються повернути майже гектар лісу.

Головні новини дня – в нашому Telegram-каналі

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *