В Україні масово викрадають авто з США: як цьому запобігти

Новини Вінниці Новини України

Останнім часом в Україні збільшилася кількість випадків викрадення свіжоввезеного автомобіля з США.

Перший момент, який повинен насторожити покупця автомобіля з Америки – кількість ключів. Дуже рідко битий автомобіль з США приїжджає в Україну з двома ключами. Але якщо на аукціоні було вказано більше ключів запалювання, ніж приїхало – це перший привід засумніватися.

Більш того, найбільшу небезпеку становить автомобіль, який повинен був приїхати з двома ключами, а до покупця потрапив з одним. Адже в цьому випадку зазвичай покупець не морочиться перепрошивкою нового комплекту, а значить вкрадений ключ працює. Якщо ж ключа немає зовсім, то фахівці “відв’язують” старі ключі та прошивають нові. В цьому випадку вкрадений ключ може тільки відкрити двері, але машина не заведеться.

Другий етап підготовки авто з США до викрадення – встановлення “маячка”. Це автономний пристрій з можливістю епізодичного або постійного стеження за місцем розташування автомобіля. Ховають маячок в радіопрозорих порожнинах і нішах автомобіля на етапі від вилучення машини з контейнера до оформлення в ТСЦ, тобто тоді, коли до машини є неконтрольований власником доступ. Заодно й дивляться, чи є додаткові протиугінні системи. Їх за можливості відключають або створюють умови для швидкого відключення в майбутньому.

Для викрадення обладнаного “маячком” автомобіля вибирають час після того, як машиною починають користуватися. Проаналізувавши графік переміщень власника на комп’ютері, скориставшись зручним моментом, зловмисники приходять або з новим ключем, або з “загубленим”, а потім спокійно їдуть на найближчу розбірку. Адже битих машин приїжджає багато, а запчастин до них ввозиться мало. А маячок потім ставлять на нову жертву.

Щоб захистити себе від подібного методу викрадення, потрібно бути уважним. По-перше, треба насторожитися, якщо до вас потрапив один з двох ключів, які були в машині. По-друге, варто перевірити машину на маячки, трекери та підготовку під викрадення. Також не слід тягнути з установкою надійної сигналізації, а краще охоронної системи з декількох пристроїв. У тому числі – власного “маячка”. В цьому випадку знайти викрадений автомобіль буде значно простіше.

Джерело новини

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *