В Подільському зоопарку поповнення: до закладу привезли самку орлана білоплечого (фото)

Новини Вінниці

До Подільського зоопарку у Вінниці перевезли самку орлана білоплечого. Раніше птаха мешкала в Миколаївському зоопарку, а рішення про подальше утримання крилатого велетня у Вінниці ухвалила координаторка Євросоюзу. Як інформують на фейсбук-сторінці закладу, вона ж запевнила, що допоможе знайти птасі пару.

За повідомленням фахівців, стать орлана визначили за допомогою спеціального дослідження. Для його проведення адміністрація Миколаївського зоопарку направила пір’я птаха на дослідження у Харків.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, переїзд до Вінниці новий мешканець переніс добре. Жодних транквілізаторів використовувати для його транспортування не довелось, адже птах поводився цілком спокійно. Везли орлана у спеціальному вольєрі. Його конструкція безпечна та відповідає нормам транспортування даного виду тварин.

«Коли ми випустили орлана білоплечого у його новий вольєр, він одразу взявся до роботи, почав вити гніздо. Гілля наші працівники принесли у вольєр завчасно. Не хотіли турбувати новосельця після його приїзду», ‒ розповів директор зоопарку.

За повідомленням співробітників зоопарку, новий мешканець зоопарку їсть м’ясо і рибу. Найчастіше його можна побачити вгорі на декоративній вежі або ж поряд на перекладині. Загалом на сьогодні у Подільському зоопарку з родини яструбових перебувають також орел степовий, гриф і орлан білохвіст.

Відомо, що орлан білоплечий ‒ один з найбільших орлів у світі. Вага цього птаха з родини яструбових може досягати дев’яти кілограмів, а розмах крил – 2-2,5 метрів.

Фото ‒ з фейсбук-сторінки Подільського зоопарку

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *