«Важливіше за навар борщу»: Віталій Гайдукевич поговорив із вінничанами про державницьку ідеологію

Новини Вінниці Топ

Журналіст, телеведучий член центральної політради «Європейської Солідарністі» Віталій Гайдукевич 25 березня побував у Вінниці, де зустрівся із місцевими партійцями та симпатиками політсили. Говорили про фундаментальне – про ідеологію та принцип ЄС, про те, чого прагне партія та громадян яких поглядів вона гуртує навколо себе.

Перше, що підкреслив пан Віталій – «Європейська Солідарність» є передусім партією державників, силою, близькою для всіх, кому не байдужа українська державність та національні інтереси. Добробут України ЄС бачить саме через розбудову державності, через відстоювання національної безпеки, підтримку української культури, збереження історичної пам’яті. Віталій стверджує: команда ЄС є жорстким опонентом популізму та популістів, а тому не обіцяє «зробити людям добре» вже сьогодні, натомість пропонує цілеспрямовано та виважено будувати відповідальну державу із сильними громадами та успішними громадянами.    

       

Віталій Гайдукевич

«Якщо люди усвідомленні державники, і для них умовні «армія, мова, віра» важливіші за навар борщу, вони нам пробачать, що ми не обіцяємо їм щастя вже завтра. Вони нас підтримають, тому що будуть розуміти, що світоглядні питання набагато важливіші, і вони за наслідками призводять до покращення навару у борщі», – зазначив пан Віталій.

Ідеологію ЄС Віталій Гайдукевич визначив як «модерний консерватизм», або консервативний лібералізм. Тобто, «Євросолідарність» слід відносити до праволіберального політичного спектру. Такі партії підтримують право громадян на приватну ініціативу, виступають за захист приватної власності та економічних свобод людей. Водночас вони пропагують традиційналізм: національні традиції, сімейні цінності тощо. Таку ідеологію також називають «республіканство».

«Наша ідеологія – модерний неоконсерватизм, або республіканство. ХДС-ХСС у Німеччині, Консервативна партія Великої Британії – у більшості успішних європейсьеих країн при владі, насправді, знаходяться консерватори. І це не про радянські «консєрви». Це про комфортний бізнес-клімат, про те, щоб навчити і себе і нашого виборця: ось багато вудочок, он там  – ставки. Ми за ставками доглядаємо, а в якій кількості і чого ти хочеш там зловити – твоя особиста справа. Хочеш пару карасиків – будь ласка. Хочеш сомів та  осетрів? Ну, тоді ти більше посидиш, витратиш більше зусиль, більше прочитаєш книжок про повадки риби, але ти зловиш свого осетра та будеш багатим, і це – твій здобуток. Ми – партія підприємців, та це не означає, що ми забули про бюджетників, це не так. Але бюджетник ніколи не отримає свого заробленого, якщо поруч не буде підприємців різного масштабу, які чесно працюють та прозоро сплачують податки», – дещо метафоричо висловився Віталій Гайдукевич

На переконання Віталія, без підтримки національних інтересів та приватної ініціативи громадян Україна лише продовжить накопичувати нагальні проблеми. Тому ЄС пропонує шлях розвитку, який не зробить нас успішними та багатими тут і зараз, але дасть результат через певний час, тому що цей шлях перевірений самою історією. Віталій, як історик за освітою, знає, про що говорить

За матеріалами пресслужби «Європейської Солідарності»      

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *