На парковці біля Вінницького апеляційного суду планують встановити шлагбаум

Новини Вінниці

У Вінницькій міській раді підготували проєкт рішення щодо облаштування паркувальної зони біля Вінницького апеляційного суду. Як зазначив на своїй Facebook-сторінці депутат міськради Віталій Плясовиця, йдеться, зокрема, про встановлення шлагбауму на парковці біля суду.

«В п’ятницю на сесію Вінницької міської ради буде виноситись рішення про затвердження нової «Програми організаційного забезпечення діяльності судів Вінницької міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки», в якій передбачили заходи «покращення умов для працівників та відвідувачів суду (учасників процесу) шляхом створення місць для паркування»», ‒ йдеться в дописі Віталія Плясовиці.

За словами депутата, йдеться про парковку в центрі міста навпроти Вінницького апеляційного суду по вулиці Визволення.

«Начебто гарне рішення, чудова ініциатива. Але! Одне з покращень це встановлення шлагбауму! Тобто, парковка, яка зараз доступна для всіх мешканців громади та гостей міста, перетвориться на місце паркування лише для працівників суду. А як же інші вінничани? А як же туристи? Це ж центр Вінниці, де і так не вистачає місць для паркування. Якщо на сесії міськради рішення підтримають в такому вигляді як є, в центральній частині міста – мінус 40 місць для автівок звичайних людей. Я не проти благоустрою території, але категорично проти «приватизації» стоянки в центрі Вінниці за допомогою встановлення шлагбаумів», ‒ зазначає депутат.

В проєкті рішення міської ради йдеться, що в місті планується покращення матеріально-технічної бази судів, що знаходяться на території міста Вінниці, для підвищення якості обслуговування, забезпечення належних, комфортних умов громадянам та юридичним особам, які беруть участь в судових процесах. Зокрема, облаштування (капітальний ремонт, в т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) паркувальної зони по вул. Визволення в м. Вінниця.

Проєкт рішення винесли на голосування чергової сесії міськради 26 березня.

Фото з фейсбук-сторінки Віталія Плясовиці

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *