На Вінниччині розпочалася вакцинація учасників АТО/ООС

Новини Вінниці

24 березня на Вінниччині отримали щеплення учасники АТО/ООС, які записалися на вакцинацію за допомогою онлайн-анкети, розробленої Департаментом охорони здоров’я та реабілітації ОДА.

За повідомленням Вінницької ОДА, задля сьогоднішнього проведення щеплень серед військових у Вінницькому обласному клінічному госпіталі ветеранів війни розгорнула роботу мобільна бригада з вакцинації. Відтак в госпіталі щеплення отримали як учасники АТО/ООС, які записались на щеплення, так і медики.

«Сьогодні в цьому медзакладі працює бригада з Тростянецького центру ПМСД. За день тут планують вакцинувати 40 людей. Фахівцями бригади за сьогоднішній ранок вже вакциновано 90 працівників психоневрологічної лікарні. Загалом сьогодні вони планують зробити 130 щеплень. Навантаження не мале, але тут 2 лікарі та 3 медсестри, і вони налаштовані швидко та якісно все зробити. Загалом сьогодні в області працює 9 мобільних бригад. Таким чином очікуємо близько 600 вакцинованих за сьогоднішній день. Почали працювати і пункти щеплень, туди приходять ті, хто записувались в чергу, здебільшого це люди, які входять до 1-2 етапу вакцинації. Вже почали по трохи вакцинувати людей з 3 етапу – освітяни і соціальні працівники. Також радіємо, що почали відгукуватись і записуватись на вакцинацію люди віком 80+, тож запрошуємо тих, хто може прийти в кабінет щеплень і їх також вакцинуємо», ‒ розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.

За словами посадовиці, наразі в області вже вакциновано більше 5 тисяч осіб, які входять до першого та другого етапу імунізації. Минулу добу щеплення отримали 810 осіб. У першу чергу, це медики, військові, працівники критичної інфраструктури (ДСНС, Національна гвардія, Національна поліція).

«На даний час організовано роботу дев’яти мобільних бригад, які працюють з лютого поточного року. Крім цього, забезпечено роботу тринадцяти пунктів щеплення, які працюють на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Два з них розташовані у м. Вінниці, решта одинадцять – в районах області. З наступного тижня роботу зможуть розпочати ще шість пунктів щеплень. Загалом, у пунктах вакцинації проводять по 30 щеплень на день, а мобільні бригади – 70-80 щеплень на день. Вакцина використовується ефективно та в повному обсязі. Відповідно до розпорядження Міністерства охорони здоров’я України та завдяки підтримці Офісу Президента України, до вакцинації також залучається відомі громадські діячі, які позитивно ставляться до проведення імунізації та є взірцем для багатьох», ‒ каже фахівчиня.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА також повідомила, що на сьогодні в онлайн-формі зареєструвалися більше тридцяти людей, які погодилися публічно вакцинуватися. Йдеться про лідерів громадських думок, учасників АТО/ООС, представників влади та багатьох інших.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в області триває вакцинація військових медиків.

Фото ‒ з сайту ОДА

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *