З танцями та залицяннями: у вінницькому зоопарку в журавлів розпочався шлюбний період (відео)

Відео Новини Вінниці

23 березня, попри сніг та холод, у даурських журавлів, мешканців Подільського зоопарку, розпочалися шлюбні ігри. Птахи влаштували справжній шлюбний танець. В закладі кажуть ‒ чути весняні співи пернатих здалеку.

Як розповідають фахівці, у дикій природі даурські журавлі досягають статевої зрілості у трирічному-чотирирічному віці і зберігають вірність своїй половинці усе своє життя.

«Як і в інших видів журавлів, возз’єднання двох закоханих у спільний союз супроводжується спільним характерним співом птахів. Вони закидають голови назад і піднімають дзьоби вертикально, видаючи гучні, протяжні, мелодійні звуки. Самець при цьому розправляє крила, демонструючи коханій свою силу і красу», ‒ йдеться в дописі на фейсбук-сторінці зоопарку.  

Співробітники закладу додають ‒ романтичний настрій панує і у сусідніх вольєрах.

«Розправив своє різнобарвне «велетенське віяло» перед дамами і білий павич. А індик ані на секунду не відходить від своєї самки. Залицяльник надувається немов м’яч, кружляє навколо індички і видає глухі різкі звуки, намагаючись привернути увагу самки», ‒ зазначають в Подільському зоопарку.

Нагадаємо, вінницький зоопарк шукає наречену для бізона.

Відео ‒ з фейсбук-сторінки Подільського зоопарку

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *