На Вінниччині зупинили виробництво фальсифікованого алкоголю (фото)

Новини Вінниці

В Могилів-Подільському районі співробітники ГУ ДФС у Вінницькій області спільно з СБУ виявили та зупинили діяльність незаконного виробництва алкоголю під виглядом іноземних брендів.

Як повідомляють на Facebook-сторінці ГУ ДФС Вінниччини, виготовлення «брендового» сурогату зловмисники налагодили у житловому приміщенні на території Могилів-Подільського району в непристосованих для цього умовах. В ході слідчих заходів правоохоронці вилучили готову продукцію – 110 дал (декалітрів) орієнтовною вартістю 290 тис. грн., а також спирт для її виготовлення на суму 20 тис. грн.

Правоохоронці вилучили також обладнання для виготовлення сурогату – пристрій, який дозволяє масово виготовляти незаконну продукцію, ємності для змішування, шланги, лійки, спиртометри, тару з нанесеним зображенням брендів, барвники, харчові добавки тощо. Також були вилучені  чорнові документи, які свідчать про збут незаконно виготовленої продукції.

Продаж товару здійснювався через спеціалізовані інтернет-сайти.

«Цими ж днями у Могилів-Подільському районі працівниками податкової міліції проведено ще два обшуки в рамках кримінальних проваджень за ст. 204 КК України, в обох випадках встановлено факти зберігання з метою збуту алкогольних напоїв сумнівного походження. Вилучено незаконної продукції на загальну суму майже 200 тис. грн. Реалізувався товар також з допомогою інтернет-сайтів. На даний час уся незаконна продукція вилучена, вирішується питання щодо накладення арешту», ‒ зазначають в управлінні ДФС.

Загалом на території Вінницької області з початку року вилучено незаконної продукції – спирту та алкогольних напоїв – на суму майже 2 млн. грн.. Було зареєстровано 6 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення, зберігання та реалізації підакцизних товарів, припинено незаконну діяльність 2 виробництв алкогольних напоїв.

Фото з фейсбук-сторінки ГУ ДФС у Вінницькій області

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *