«Свободу Сорду»: у Вінниці відбудеться акція на підтримку ветерана-письменника, затриманого в Києві

Новини Вінниці

22 березня о 18:00 на Майдані Небесної Сотні у Вінниці відбудеться акція на підтримку письменника та ветерана АТО, вінничанина Владислава Стафійчука (псевдо – Влад Сорд), якого затримали після акції на підтримку Сергія Стерненка в Києві.

«Приходь підтримати Влада Сорда, якого 20 березня викрали силовики! Наразі йому хочуть дати до 7 років за 2 розбиті шибки під ОП. Влад Сорд – засновник видавництва Дім Химер і ветеран АТО!», ‒ йдеться в анонсі акції на Facebook.

За повідомленням письменника Євгена Ліра, сьогодні о 18:00 відбудеться судове засідання у справі Владислава Стафійчука.

Суть справи

Вінницького ветерана-письменника Владислава Стафійчука
затримали після протесту на підтримку Сергія Стерненка в Києві 20 березня. Як стверджують колеги Влада, його затримали четверо співробітників правоохоронних органів без розпізнавальних знаків. Зазначається, що правоохоронці підійшли до протестувальника зі спини та посадили його до машини. Співробітники не представились та не роз’яснили Владиславу причин затримання.

Пізніше на сторінці видавництва «Дім Химер» з’явився ще один допис, в якому стверджується, що «Змій» (позивний Владислава) розбив шибки дверей офісу президента. Видавці визнають – це було зовсім не обов’язково, проте пояснюють дії колеги спробою привернути увагу президента до проблем судової та правоохоронної систем держави.

В поліції інкримінують Владиславу ч. 4 ст. 296 (Хуліганство із застосуванням зброї). Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення.

Додамо, що Владислав Стафійчук (Влад Сорд) – ветеран російсько-української війни на Донбасі. Він воював у «Правому секторі», «Азові» та 93-ій механізованій бригаді. Брав участь у бойових діях у Пісках, Іловайську, на шахті «Бутівка». Владислав є автором збірки військово-містичних оповідань «Безодня» та поетичних збірок «Трансгрес(і)я» та «+++» («Три плюси»). Він – співзасновник і художній редактор видавництва «Дім химер».

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *