На Вінниччині базуватимуться вертольоти, які транспортуватимуть донорські органи

Новини Вінниці

Кабінет міністрів підтримав спільну ініціативу МВС та Міністерства охорони здоров’я про створення єдиного аеромедичного простору. До осені в Україні запровадять систему аеромедичної евакуації та авіаційного транспортування донорських органів. Одним з міст, де базуватимуться повітряні судна рятувальників, стане Калинівка Вінницької області.

Єдиний аеромедичний простір має розпочати роботу до осені, про що в ефірі телеканалу «Україна» заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Ми починаємо реальну роботу. Ми не говоримо, що ми готуємося. Ми цієї весни почнемо, а восени працюватимемо по всій країні в щільному контакті з медиками. І у нас працюватиме 57 вертольотів Airbus – великий Superpuma, H145 – середній вертоліт і маленький вертоліт H125. І у нас працюватимуть наші вітчизняні вертольоти Мі-8 і Мі-2. Тобто у нас буде флот вертолітний, який працюватиме у 2022 році, приблизно 75–76 машин. Запевняю вас, це третій за величиною і якістю флот у Європі. До цього додаємо літаки – наші літаки “Антонов” і літаки Diamond – зовсім легкі літаки. І поєднання літаків і вертольотів дасть нам можливість на території всієї країни зробити так, щоб лікарі далі робили якісно свою роботу», – заявив Арсен Аваков.

Передбачається, що повітряні судна рятувальників та правоохоронців цілодобово чергуватимуть разом із бригадами служби екстреної медичної допомоги. Вже з 1 квітня проєкт запускається у Львівському регіоні (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька області), а з 1 травня — Київському регіоні, який забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ. Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази — у Львові та Києві.

Інфографіка: mvs.gov.ua

Повноцінно запустити роботу єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Міністерства внутрішніх справ планують до осені.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *