У Вінниці вакцинували більше сотні військових та працівників Командування Повітряних Сил (фото, відео)

Відео Новини Вінниці Топ

18 березня у Вінниці стартувала вакцинація проти COVID-19 в Командуванні Повітряних Сил. Щеплення за день отримали 120 військовослужбовців та працівників.

Про це інформує видання «АрміяInform».

В публікації повідомляють, що вакцинацію проводила лікарсько-сестринська мобільна бригада вінницького Центру первинної медико-санітарної допомоги № 5. Напередодні медики опитали та склали списки особового складу, який виявив бажання отримати щеплення.

«Сьогодні 120 осіб вакцинувалися проти COVID-19. Плануємо на цьому не зупинятися. Наразі у Повітряних Силах готові щепитися понад 12 тисяч військових. Гадаю: вони покажуть своїм прикладом, що вакцинація — надійний спосіб протистояти хворобі та зменшити ризики складного перебігу COVID-19», ‒ прокоментував виданню начальник медичної служби Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник м/с Сергій Будяк

Усі охочі вакцинуватися пройшли обстеження у терапевта. Лікар виміряв температуру тіла, артеріальний тиск, розпитав про хронічні захворювання, наявність алергічних реакцій, поцікавився проблемними питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Окрім цього, попередив про симптоми, які можуть супроводжувати пацієнта відразу після процедури. Так, найпоширеніші побічні ефекти, які можуть тривати кілька днів, — біль у місці ін’єкції, втома, головний та біль у м’язах, озноб, ломота в суглобах, лихоманка. Це нормальні ознаки того, що організм будує захист.

Підполковник Юрій Швець, начальник кадрової групи забезпечення програм міжнародного співробітництва Кадрового центру ПС, розповів про свій стан після щеплення.

«Щойно дізнався, що є змога пройти щеплення, одразу погодився. Почуваюся добре, жодних проблем немає, пульс рівномірний, зір, слух — усе гаразд. Тож готовий до виконання завдань за призначенням», ‒ каже військовослужбовець.

Фото та відео ‒ видання «АрміяInform»

Нагадаємо, на Вінниччині запрошують до вакцинації громадських діячів. Хто має право вакцинуватися залишковими дозами ‒ читайте ТУТ.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *