Вінничанка представлятиме Україну на Кубку світу з художньої гімнастики

Новини Вінниці

На Кубку світу з художньої гімнастики, який пройде з 26 по 28 березня в болгарській Софії, Україну представлять Христина Погранична і Вікторія Онопрієнко. Окрім того, за світову першість змагатиметься в групових вправах національна збірна команда, до складу якої увійшла вінницька гімнастка Діана Баєва.

Про це інформує Вінницька Арена.

Загалом, до національної збірної увійшли: Анастасія Возняк, Тетяна Довженко, Марія Височанська, Маріола Боднарчук, Діана Баєва, Дарина Дуда.

Вінничанка Діана Баєва увійшла до основного складу збірної України в групових вправах минулого року. Дівчина є багаторазовою призеркою міжнародних турнірів та чемпіонкою України. З початком бойових дій сім’я Діани змушена була переїхати до Вінниці. В рідній Макіївці залишились бабуся і дідусь. Саме він привів Діану у великий спорт.

Окрім того, Кубок України з художньої гімнастики розіграли в місті Дніпро. Вінницьку область в груповій першості представляли дві команди. Це команда майстрів спорту: Гоцуляк Анастасія 2004 р.н., Ахтирцева Софія 2003 р.н., Дмуховська Марина 2005 р.н., Мазур Вікторія 2005 р.н., Марцинківська Ліза 2005 р.н., Слободянюк Олександра 2004 р.н. І команда кандидатів у майстри спорту: Юсіфзаде Лейла 2007 р.н., Дехтяр Ірина 2008 р.н., Янчук Катерина 2008 р.н., Оконська Софія 2006 р.н., Клементьєва Катерина 2008 р.н., Нарольська Ніка 2006 р.н.

В підсумку вінницька команда посіла 12-е місце. За словами віце-президента федерації з художньої гімнастики Вінницької області, заступника начальника управління фізичної культури та спорту Вінницької ОДА Наталії Токар, на перший погляд цей результат може здатися невисоким. Але в області добре пам’ятають ті часи, коли вінницька команда була 25-ю із 26 збірних.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *