Реконструкцію вінницького аеропорту розпочнуть цього року

Новини Вінниці

Вже цього року розпочнеться реконструкція злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту Вінниця. Такі плани підтвердили виданню журналісту АрміяInform у Вінницькій ОДА.

Вартість проєкту ― чимала, більше півтора мільярда гривень. Лише на перший етап передбачено понад 600 мільйонів гривень.

«Головна проблема летовища ― недостатня опорна здатність покриттів злітно-посадкової смуги, яка призводить до обмеження злітно-посадкових операцій літаків класу Boeing 737-800 та Airbus-320 до 14 на тиждень. А також застаріле аеродромне обладнання, яке не відповідає вимогам міжнародних авіакомпаній. Після виконання робіт злітно-посадкова смуга буде відповідати ІІ категорії посадки ICAO (посадка в умовах обмеженої видимості). Також у рамках проєкту передбачають розширення існуючого перону для безпечного розміщення й самостійного маневрування повітряних суден і перонної техніки», – повідомили виданню у Вінницькій ОДА.

Загалом на розвиток регіональних аеропортів у 2021-му планують виділити з держбюджету 2,4 млрд грн, з них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн ― на аеропорти в Рівному, Херсоні та Вінниці. 

Програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включає 16 міст і розрахована на кілька років. Цього року, окрім Вінниці, планують початок реконструкції злітно-посадкових смуг аеропортів Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу та Житомира, а також завершення реконструкції аеропортів у Херсоні й Миколаєві.

Вінницький аеропорт —  спільного використання. Тут одночасно працюють КП «Аеропорт Вінниця» та бригада транспортної авіації Повітряних Сил.

Аеропорт функціонував ще 1982 року, а реконструкцію злітно- посадкової смуги востаннє проводили у 2008-му.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *