Вінниця отримає індійську вакцину від COVID вже завтра

Новини Вінниці Топ

Вже завтра, 24 лютого, Вінниця має отримати вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield). Місто отримає препарат одним з перших в Україні, повідомляє Вінниця.ОК із посиланням на телеканал Еспресо.

Як розповів під час брифінгу головний санлікар Віктор Ляшко, першими препарат мають отримати Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир та Вінниця. У ці міста та регіони Covishield надійде 24 лютого.  

«Вакцина виїде одночасно, просто логістичні маршрути побудовані так, що деякі області отримають вакцину у перший день, інші можуть отримати або пізно ввечері, або на

За словами Ляшка, вакцину транспортуватимуть 11 автомобілів.

Нагадаємо, 23 лютого в аеропорту “Бориспіль” приземлився літак з першою партією вакцини від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (Covishield). За словами санлікаря Віктора Ляшка, старт вакцинації запланований на 24 лютого.

Як пише видання Zaxid.net, вакцину Covishield для екстреного медичного застосування МОЗ зареєструвало зранку 23 лютого.

«Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована», – зазначають у МОЗ.

Контролював доставку вакцини особисто очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов.

Covishield, виготовляють з ослабленої версії аденовірусу шимпанзе. Загалом препарат має широкий спектр дії. Коли вакцину вводять пацієнтові, вона стимулює імунну систему до продукування антитіл для атаки на будь-яку коронавірусну інфекцію.

Виробник рекомендує робити подвійне щеплення з інтервалом 4-12 тижнів. Однією з переваг препарату називають, те, що його можна безпечно зберігати за температури від +2 до +8 градусів.

Міжнародні клінічні випробування вакцини AstraZeneca показали, що коли людям вводили половину дози, а потім повну дозу, ефективність сягала 90%.

За даними Інституту сироватки Індії, вакцина Covishield може бути протипоказана у низці випадків:

  • важка алергічна реакція;
  • підвищена температура тіла;
  • порушення згортання крові або вживання антикоагулянтів; ослаблений імунітет;
  • вагітність;
  • грудне годування;
  • використання іншої вакцини проти коронавірусу.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *