Штучний інтелект допомагатиме поліції Вінниччини розпізнавати порушників (відео)

Відео Новини Вінниці

Вінницька область стала першим регіоном Україні, де розпочне роботу безпековий проєкт «Vezha».Про запровадження системи, в основі якої лежить  використання штучного інтелекту аналітики відеопотоку  з камер відеоспостереження,  повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області.

Система «Vezha» дозволить розпізнавати об’єкти, номерні знаки, обличчя на основі штучного інтелекту. У поліції підкреслюють, що можливостя програми дозволять в сотні разів прискорить процес отримання, обробки та зберігання даних, користуватися якими зможе кожний поліцейський в своїй роботі. Розробником програмного забезпечення «Vezha» є ТОВ «Incoresoft Україна», проєкт реалізується за фінансової підтримки обласного та міського бюджетів.

Як пояснив директор   ТОВ «Incoresoft Україна» Олег Сивинюк, система спрямована на безпеку міст і використовує 15 модулів відеоаналітики. Модулі працюють на базі штучного інтелекту та дозволяють розпізнати обличчя, номери, відслідковувати людей за різними параметрами.  

«Така ініціатива має на меті консолідувати зусилля сторін на співпрацю в частині попередження та недопущення порушень публічної безпеки та порядку, підвищення ефективності протидії злочинності та захисту прав громадян шляхом впровадження системи «Vezha» на основі штучного інтелекту і нейронових мереж в роботу ситуаційного центру ГУНП та  підрозділів вінницької поліції», – інформують у відділі комунікації поліції Вінниччини.

У нашого сайту тепер є Telegram

Також запрошуємо на нашу Facebook-сторінку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *