На Вінниччині громада «скинулась», щоб зібрати кошти на книгу про рідне село

Новини Вінниці

Мешканці села Метанівка Гайсинського району власним коштом віддрукували книгу про свою малу Батьківщину. Про це повідомляє «Інформаційна Вінниччина».

Інформацію про історію села впродовж життя збирав Василь Тищенко, який 30 років працював у Метанівці директором школи. Писати книгу педагог почав п’ять років тому.

«Якось я був у рідному селі, і Василь Костянтинович мені каже: «Віталій Іванович, я що, так і не побачу за життя цієї книжки?». І ось вже півроку, як ми почали активно реалізовувати план щодо виходу книги. Організувались з ініціативною групою, дизайнером стала моя донька Яна. Брат Василя Костянтиновича Іван Тищенко взявся за збір коштів серед жителів села», – розповідає уродженець Метанівки, директор Вінницької обласної спеціалізованої ДЮСШ з волейболу Віталій Дімітрієв.

До фінансування книги про історію села долучилось 70 мешканців Метанівки. Кожен здав по 350 гривень. Решту коштів додали спонсори та меценати. Загалом виготовлення та друк обішлися у 37 тисяч гривень.

«Перші сто екземплярів розійдуться між мешканцями села. Ще 300 екземплярів нам обіцяли віддрукувати коштом облради, 60 книг залишиться в селі, а 240 планують роздати у бібліотеки тощо. Новий тираж пройде додаткову коректуру та редагування», – говорить Віталій Дімітрієв.

Окремими рубриками у книзі йдуть розповіді про «чорнобильців» та учасників АТО/ООС. Книга містить багато історичних фотографій. Вся інформація збиралась працею автора та членів ініціативної групи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *