Вінниччину у Раді Європи представлятиме депутат від ОПЗЖ

Новини Вінниці

Володимир Зеленський затвердив склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-26 роки. Серед 24-ох самоврядців з різних регіонів України, які Указом президента представлятимуть державу на міжнародному рівні, є вінничанин – депутат Гайсинської райради від ОПЗЖ Віталій Бей.

Ім’я депутата внесено до списку делегатів, що увійдуть до Палати регіонів Конгресу. За даними ЦВК, Віталій Бей проживає у Вінниці, на час виборів працював старшим науковим радником юридичної компанії “SeP&P”. Бей пройшов до Гайсинської районної ради по списках «Опозиційної платформи – За життя», однак не є членом партії.

Для довідки:

Конгрес Місцевої та Регіональної Влади – установа, яка представляє місцеві та регіональні влади сорока семи держав-членів Ради Європи. Конгрес є невід’ємною частиною Ради Європи та складається з Палати місцевих влад та Палати регіонів, асамблея обох палат налічує 318 повноправних членів та 318 заступників. Конгрес збирається три рази на рік (пленарна сесія в травні, осіння сесія в листопаді і весняна в березні), пленарні засідання проходять у Палаці Європи в Стразбурзі.

Установа формується з представників муніципалітетів та регіонів, обраних прямим голосуванням. Члени Конгресу групуються за національними делегаціями і згідно зі своїми політичними поглядами: PPE-DC (група християнської демократичної європейської партії), SOC (група соціалістів), GILD (незалежна ліберально-демократична група), NI (члени, які не належать до жодної з перерахованих політичних груп Конгресу).

«Конгрес займається такими специфічними питаннями як, наприклад, безпека в муніципалітетах, міжкультурний і міжрелігійний діалог, міграція, культура, освіта та багатьма іншими. У зв’язку з цим Конгрес заохочує ефективну організацію місцевих та регіональних влад в усіх державах-членах Ради Європи», – зазначено у «Вікіпедії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *