Екологи запобігли весняному паводку у Барській громаді

Новини Вінниці

У селі Гармаки, що входить до Барської громади, місцевий мешканець нагорнув земляний вал на гідроспоруду над ставком Гармацький. Таким чином чоловік створив ризик підтоплення паводковими водами населених пунктів та прориву каскаду дамб річки Рів.

«05 лютого 2021 року інспектором сектору державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів Інспекції в ході розгляду звернення з виїздом на місце встановлено, що жителем с. Гармаки за допомогою спецтехніки проведено роботи з нагортання земляного валу на гідроспоруду, розташовану у вершині водного об’єкту (ставка Гармацький), що спричинило перекриття русла річки Ровець, чим порушено режим обмеженої господарської діяльності. Дане правопорушення було вчинено на території Барської ОТГ за межами населеного пункту с. Гармаки», – інформують у Державній екологічній інспекції

На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 53 КУпАП (порушення правил використання земель). Таке порушення тягне за собою накладення штрафу на суму від п’яти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *