У Вінниці незабаром розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО-2021

Новини Вінниці

Цьогоріч пробне тестування коштуватиме 250 грн. Натомість кожен учасник пробного тестування матиме можливість безкоштовно завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів.

Заступниця директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева, реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться з 5 січня 2021 року. І триватиме до 19 січня. З огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Пробне тестування з усіх навчальних предметів відбудеться 10 квітня, його вартість цьогоріч дещо зросте. Якщо минулого року пробне ЗНО коштувало 150 гривень, то зараз 240. Це пов’язано з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема, з вартістю друку у тому чи тому регіоні, підвищенням заробітних плат працівникам тощо.

“Кожний охочий може зареєструватись на 1 предмет, в 21 році пробне буде 1 день. Визначено вже вартість пробного ЗНО: по нашому регіону складатиме 240 гривень. Збільшення вартості пов’язано з тим, що, по-перше, вартість друку зросла, доставка і, відповідно, в 21 році підвищується оплата праці працівників 1 тарифного розряду. Ну і через таку ситуацію з COVID-19 ми знаємо, що кожен зареєстрований може обрати лише 1 предмет для проходження пробного ЗНО, значить кількість тестувань знайно зменшиться”, – повідомила Людмила Марцева.

Однак перевагою цьогорічного тестування є те, що  кожний зареєстрований учасник зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів. І  згодом школяр отримає результати з коментарями по кожному завданню.

“Якщо учасник зареєструється, він іде на пункт тестування 1 раз з 1 предмету, але буде мати можливість скачати зошити з усіх предметів. Кожне завдання буде мати коментар і пояснення. Це дуже важливо, такого ще не було. До кожного проаналізують завдання, порадять, як отримати найвищий бал уже на основній сесії. Все це входить у вартість тестування”, – пояснила Людмила Марцева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *