Південний Буг став глибший у п’ять разів

Новини Вінниці

Для очищення річки міська влада Вінниці придбала два земснаряди, решту техніки орендують.У тих місцях, де річка замулилася до такого стану, що її глибина становила тільки один метр, нині вона сягає чотирьох-шести метрів. Про це повідомляється на сайті Вінницької міськради.

Очищення головної водної артерії міста залишається одним з головних завдань міської влади навіть за непростих умов епідемії коронавірусу, коли значні кошти з бюджету спрямовують на боротьбу з хворобою і запобігання її поширенню, – йдеться у повідомленні. – Результат уже очевидний: вода в місці водозабору стала чистішою.

Південний Буг є головним джерелом питної води для міста, розташованого на обох його берегах. Очищення річки – одна з важливих складових поліпшення якості води. П’ять земснарядів та екскаватор-амфібія з баржею працювали в нинішньому році над поглибленням дна. Загалом підняли на поверхню понад 90 тисяч кубометрів намулу. Його висушують і вивозять на поля. За кошти бюджету місто придбало два земснаряди. Решту техніки орендують.

Довжина річки в межах міста – понад 13 кілометрів. Її розділили на три частини, які очищатимуть поетапно. Проект дорогий, тому розрахований на тривалий час – шість років.

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, головне завдання добитися того, щоб вода не цвіла. Це проблема не тільки суто екологічна, вона стосується здоров’я людей, адже місто використовує воду Південного Бугу для побутових потреб.

У наступному році планують продовжити роботи. У тому обсязі, настільки вдасться виділити грошей. Техніку зупиняють тільки у період нересту риби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *