Названо лауреатів премії імені Леонтовича

Новини Вінниці Новини України

Четвертий рік поспіль Вінницька ОДА виділяє кошти для нагородження переможців Всеукраїнської премії імені Миколи Леонтовича.

По 20 тис. грн отримає кожен із трьох цьогорічних лауреатів. У номінації «Професійні композитори» переможцем названо молодого львівського композитора Остапа Мануляка. Серед професійних хорових колективів журі віддало пальму першості академічному хору В’ячеслава Палкіна з Харківської обласної філармонії. Третім лауреатом названо хор Вінницького коледжу мистецтв імені Леонтовича. Цей колектив здобув перемогу у номінації «Учбові та аматорські хорові колективи».

Конкурсні роботи оцінювало фахове журі, очолюване заслуженим діячем мистецтв України, кандидатом мистецтвознавства Михайлом Шведом. Він — заступник генерального директора Львівського національного академічного театру опери та балету.

Премію на спомин про відомого земляка, композитора, диригента, автора знаного у світі «Щедрика» вінничани започаткували на честь 140-ї річниці з дня народження Миколи Леонтовича. Переможців визначають у грудні, напередодні чергової річниці появи на світ митця.

Одна з умов конкурсних робіт — професійні твори композиторів мають бути написані та опубліковані протягом двох останніх років.

Програми хорових колективів — показані впродовж останніх дванадцяти місяців. Журі найперше звертає увагу на те, наскільки значним є внесок у музичну скарбницю нашої країни і світу поданих на конкурс творів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *