За 10 місяців 31,5 тисяч вінничан знайшли роботу

Новини Вінниці

Протягом січня-жовтня 2020 року послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористалися 54,3 тис. безробітних, з них – 33,8 тис. отримали статус, а допомогу по безробіттю отримували 51,2 тис. громадян.

За 10 місяців цього року, за сприяння обласної служби зайнятості, роботу знайшли 31,5 тис.людей, з них – 19,2 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного, а 12,3 тис. осіб були працевлаштовані оперативно, ще до надання статусу безробітного.

З початку року професійне навчання за направленням служби проходили 4391 безробітних, з них 1841 навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. У порівнянні з до карантинним 2019 роком цей показник, звичайно, значно менший (на 23,7%). Проте, позитивним є те, що з послабленням карантину навчання було відновлено, відбувалось в дистанційному режимі, а згодом, де це дозволено, – у звичному форматі, безробітні змогли скористатись цією послугою.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом 10 місяців поточного року було залучено 3771 осіб.
Кількість роботодавців, які протягом січня-жовтня 2020 року надали до обласної служби зайнятості інформацію про вакансії, становила 7310. За цей період роботодавці заявили 37,3 тис. вакансій.

Найчастіше роботодавці шукали робітників з обслуговування та експлуатації устаткування, представників найпростіших професій, а також кваліфікованих робітників з інструментом, працівників сфери торгівлі та послуг. Затребуваними були також бухгалтери, медичні сестри, вчителі, агрономи, вихователі, економісти, інженери, представники торговельні тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *