Штрафуватимуть усіх, хто без маски. Рада підтримала новий законопроєкт

Новини Вінниці

Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який дозволить штрафувати бізнесменів, підприємців та пересічних громадян. Штрафувати — за відсутність одягненої маски.

Керівникам підприємств доведеться заплатити від 3400 до 5100 грн. Таке рішення прийняли у вівторок, 3 листопада.

Проєкт Закону зареєстровано за №3890.

— Законопроєкт пропонується встановити фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ, організацій за «пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно або невжиття заходів щодо перебування особи у цих же місцях, — зазначають на сайті Верховної ради України.

— Громадянин — суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», та визначаються особи, уповноважені складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій.

Відповідно, оштрафувати можуть і людей, які без маски у приміщенні та транспорті. Розмір — від 170 грн.

Як голосували вінничани?

З народних обранців «ЗА» проголосували Юлія Овчинкова, Максим Пашковський, Олександра Устінова та Анатолій Драбовський. Не голосували — Петро Юрчишин, Ірина Борзова та Геннадій Вацак. Не було на засіданні Петра Порошенка. Лариса Білозір голосувала за процедурне рішення. За законопроєкт не голосувала.

Проглянути повні списки можна за посиланням.

Загалом «за» проголосували 251 народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *