Вінниця — лідер інновацій України зі спеціальною нагородою від Visa

Новини Вінниці

Вінниця отримала нагороду в конкурсі SMART CITY AWARDS 2020, в якому відзначають найтехнологічніші та найінноваційніші міста України.

Проєкт “Ситуаційний центр Вінницької міської ради” визнали кращим в номінації «Найкраще smart-безпечне місто» в категорії понад 100 000 населення, також вінничани отримала спеціальну нагороду від компанії Visa завпровадження безготівкової оплати у громадському транспорті.

В нинішньому році на конкурс було подано 100 заявок, переможців визначали у 8 номінаціях: найкраще децентралізоване місто, інклюзивне, цифрове, мобільне, екологічне, безпечне, архітектурне та енергоефективне. У кожній із номінацій відзначали переможців у 2-х категоріях: міста до та понад 100 тисяч населення.

Організатори зазначають, що переможці обиралися за кількома критеріями: наскільки місцева влада впроваджує оригінальні та новаторські рішення щодо цифровізації та розвитку інфраструктури міста; чи покращуються системи та мережі в результаті такої роботи; якою мірою реалізуються цифрові технології і наскільки ці проєкти є економічно ефективними.

Та головним критерієм оцінки smart-проєктів було визначено позитивний вплив на життя мешканців міста.

Зазначимо, що Вінниця також отримала Спеціальну нагороду від титульного партнера  SMART CITY AWARDS 2020 – компанії Visa.

За перемогу в номінації «Найкраще smart-безпечне місто» понад 100.000 населення та проєкт впровадження системи безготівкової оплати проїзду, у тому числі за допомогою банківських карток при користуванні всіма видами громадського транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *