Розведенням лабораторних тварин на Вінниччині планує займатися центр громадського здоров‘я

Новини Вінниці

На Вінниччині створять центр громадського здоров‘я. Передбачено, що заклад займатиметься моніторингом громадського здоров‘я, діяльністю, що пов’язана зі зберіганням, перевезенням, придбанням, реалізацією, ввезенням на територію України, використанням, знищенням наркотичних засобів та розведенням та реалізацією лабораторних тварин.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної ради.

«Депутати обласної Ради під час засідання позачергової 46 сесії підтримали проєкт рішення «Про створення комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний Центр громадського здоров’я Вінницької обласної Ради».

Згідно із повідомленням Центру громадського здоров’я МОЗ України, створення багатосекторальної системи громадського здоров’я є одним з напрямів реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я», – йдеться в інформації.

Крім рішення про створення центру, статутний капітал якого складає 1000 гривень, депутати проголосували й за його статут.

Статутом передбачена, як моніторингова діяльність, так і суто практична. Зокрема – поводження з наркотичними речовинами та лабораторними дослідженнями.

«Також Статутом передбачено діяльність, що пов’язана зі зберіганням, перевезенням, придбанням, реалізацією, ввезенням на територію України, використанням, знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у порядку, встановленому законодавством України.

Йдеться й про зберігання, облік, розподіл, доставлення діагностичних, профілактичних, імунобіологічних препаратів, поживних середовищ, штамів мікроорганізмів; виготовлення, реалізація та випробування поживних середовищ для мікробіологічних досліджень, розведення та реалізація лабораторних тварин, лабораторні дослідження за показниками безпечності, продукції, сировини, виробничого середовища, факторів трудового процесу та умов праці відповідно до атестації та компетенції лабораторії», – йдеться в інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *