Музей-вагон швейцарських трамваїв створили у Вінниці

Новини Вінниці

З нагоди 107-ї річниці появи трамваю у Вінниці КП «Вінницька транспортна компанія» та музей вінницького трамвая представила нову туристичну принаду – спеціально оформлений причіпний вагон – «Сліпа корова». Експозиція розповідатиме про 70-річну еволюцію швейцарських трамваїв.

Як зазначають у музеї, в салоні розміщені унікальні фотографії цюрихських трамваїв з 1950-х років і по сьогодення, а також додається мапа трамвайних маршрутів швейцарського міста та інші цікавинки про Швейцарію.

«Ми надихнулися реалізувати таку ідею побачивши схожу експозицію історії вінницького трамвая в транспортному музеї міста Цюриха. Там в музейному трамваї “Karpfen” розташовані фотографії та документи про передачу трамваїв у Вінницю», – вказують у закладі.

Нагадаємо, що ідея створення трамвайного руху в Вінниці бере початок з 1898 року. У цей час Вінницька міська дума розглядала проєкт першого договору на будівництво. Але… Лише в 1913 року Російське товариство «Всеобщая компания электричества» закінчило роботи та рух було відкрито.

Лінія довжиною 8,6 км з колією шириною 1000 мм була прокладена по центральній вулиці (Миколаївський проспект) від Жіночої гімназії до залізничного вокзалу. Депо було побудовано на правому березі, відразу за мостом (на початку нинішньої вулиці Магістратської). Сюди була підведена під’їзна гілка. У депо була обладнана майстерня для ремонту вагонів.

Додатково зазначимо, що на теритоії КП існує музей, відкритий понад 6 років тому, проте потрапити у приміщення складно, адже територія відомча…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *