Вінничани масово скаржились до поліції на “П’ять питань від президента”

Новини Вінниці

Ситуаційним центром ГУНП у Вінницькій області у день голосування та до 12 години 26 жовтня зареєстровано 158 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в області, розпочато 5 кримінальних проваджень, на 9 правопорушників складені  адмінпротоколи.

За словами керівника поліції області Івана Іщенка, більшість повідомлень про вчинення правопорушень стосувалась незаконної агітації, проведення опитування «5 питань від президента», відсутності у списках виборців та порушень роботи дільничних виборчих комісій.

“Слідством розпочаті 5 кримінальних проваджень відповідно до ст. 158-1 ККУ (незаконне використання виборчого бюлетеня), за ч. 1 ст. 296 ККУ (хуліганство) та  ч.1 ст. 259 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) та два провадження, пов’язані з нападом на виборчу дільницю у м. Тульчин, відповідно за ч. 3 ст. 157 ККУ (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) та ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)”, – повідомляють у поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *