На Вінниччині СБУ заявила про викриття посадовця, який незаконно видобував вапняк: збитки сягнули майже 150 млн гривень

Новини Вінниці

Служба безпеки України заявила про викриття на Вінниччині колишнього директора держпідприємства гірничо-видобувної галузі на нелегальному видобутку корисних копалин.

Як повідомляють в Управлінні СБУ у Вінницькій області, за попередніми даними досудового розслідування, посадовець організував схему незаконного збуту вапняку з території одного з родовищ регіону без відповідних дозволів.

Для нелегального видобутку і транспортування надр він залучав спеціальну вантажну техніку, у тому числі орендовану у місцевих підприємців. Після переробки вапняку на потужностях держустанови фігурант реалізовував готову продукцію комерційним структурам з різних регіонів країни.

Встановлено, що через оборудку було незаконно видобуто понад 58 тисяч кубометрів корисних копалин. За оцінками експертів, протиправна діяльність фігуранта завдала державі збитки на майже 150 мільйонів гривень.

Наразі колишньому директору ДП повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудок.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводились спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *