У поліції Вінниччини нагадали кандидатам та агітаторам про “день тиші”

Новини Вінниці

У поліції Вінниччини нагадали, що сьогодні, 23 жовтня – останній день, коли можна проводити агітацію за кандидатів на місцевих виборах. А за порушення “дня тиші” передбачена адміністративна відповідальність.

Так, у суботу та в неділю заборонено:

– агітувати за когось, тобто спонукати до голосування за певну політсилу або кандидата;

– агітувати проти когось, тобто спонукати не голосувати за певну політсилу або кандидата;

– оприлюднювати чи поширювати в інший спосіб результати дослідження громадської думки щодо виборів.

24 та 25 жовтня забороняється також проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій – суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу.

Також забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії – суб’єкта виборчого процесу, кандидата, політичної партії, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом, політичною партією, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, про підтримку проведення таких публічних заходів.

Водночас “день тиші” не поширюється на розповсюдження інформації щодо роз’яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

За порушення цих норм Закону передбачена відповідальність згідно ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення – накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *