Вінницька поліція розслідує факти підкупу виборців, побиття кандидата, хуліганств та перешкоджання здійсненню виборчого права

Новини Вінниці

Від початку виборчої кампанії поліцією Вінниччини зафіксовано 143 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Лише впродовж минулої доби надійшло 10 таких повідомлень.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП в області, наразі розслідується вісім кримінальних провадження: за фактами підкупу виборців, нанесення тілесних ушкоджень кандидату в депутати, хуліганств, перешкоджання здійсненню виборчого права.

На порушників виборчого законодавства складено 22 адміністративних протоколи.

“Переважна більшість адміністративних правопорушень стосувалися відсутності вихідних даних в агітаційних матеріалах – відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск (ч.2 ст.212-13 КУпАП), порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами ( ч.2 ст.212-10 КУпАП), порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації ( ч.2 ст.212-14 КУпАП). За такі правопорушення передбачено штраф до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – повідомляють у поліції.

Із 5 вересня підрозділами поліції Вінниччини відкрито 12 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень в сфері виборчого законодавства, за чотирма фактами інформація не знайшла свого підтвердження, за рештою – тривають розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *