У Вінницькому краєзнавчому музеї тепер можна побачити величезний зуб мамонта (ФОТО)

Новини Вінниці Топ

Вінницькому обласному краєзнавчому музею представники ГО «Мистецьке об’єднання «Плай» подарували унікальну знахідку – зуб мамонта, якому може бути від 180 до 250 тисяч років. Музейники зазначають, що це відтепер – найдавніша знахідка, що стосується мамонтів, в колекції.

Знайшли його влітку цього року, прогулюючись поблизу Дністра, Олександра Венславовська, Володимир Подолян та Олександр Щерба.

Невідома знахідка здалась їм цікавою і вони відправили її на експертизу до відомого палеонтолога з Чернівців професора, доктора географічних наук Богдана Рідуша. Науковець зробив висновок, що це саме зуб мамонта Mammuthus intermedius та порадив передати його до музею.

“Дана знахідка збагатила палеонтологічну колекцію музею, яка налічує близько півтисячі експонатів. Її основу складають зразки рослинного і тваринного світу, які зустрічалися в різні геологічні часи на території Вінницької області й переважно належать до неогенового та антропогенового періодів кайнозойської ери”, – йдеться на сторінці музею у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *