На Вінничині в останню путь проводитимуть курсантів, які загинули в авіакатастрофі поблизу Харкова

Новини Вінниці

Тіла вінничан Максима Хом’ячука та Романа Корчовського – курсантів, які загинули в авіакатастрофі у Харківській області, сьогодні, 6 жовтня, доставили на Вінниччину.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, з метою вшанування пам’яті трагічно загиблих курсантів в авіакатастрофі, що сталася 25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва на Харківщині, 7 жовтня в Крижопільському та Оратівському районі оголошено дні жалоби.

У Дні жалоби на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Підприємствам, установам, організаціям району незалежно від форм власності у день жалоби рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Так, у Крижопільському районі, відповідно до розпорядження, підписаного 5 жовтня головою райдержадміністрації Володимиром Скалієм, проведуть церемонію поховання курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба родом з Крижополя Романа Корчовського.

Також, відповідно до розпорядження голови Оратівської районної державної 6-7 жовтня оголошено Днями жалоби на території Оратівського району, де проживав Максим Хом’ячук.

7 жовтня у с.Новоживотів відбудеться церемонія прощання із загиблим земляком.

На борту літака, який зазнав катастрофи, було 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сім членів екіпажу. На місці трагедії загинули 25 осіб, курсант Віталій Вільховий помер у лікарні від отриманих ран. Ще один курсант – В’ячеслав Золочевський, вижив і був госпіталізований.

Президент України відзначив 27 військових медаллю «За військову службу Україні», 26 з них – посмертно. Відповідний указ № 421/2020 uлава держави підписав 6 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *