Будівництво найбільшого у світі заводу “Head” у Вінниці відклададено на 2021 рік

Новини Вінниці

Будівництво найбільшого у світі заводу з виробництва зимового спортивного спорядження заводу “Head” у Вінниці відкладають на 2021 рік. Таке рішення прийняла австрійська корпорація “Head”.

Відзначається, що ТОВ Хед Вінниця було ініціатором створення індустріального парку “Вінтер Спорт” на площі 25 га. Відтак, на території індустріального парку планують побудувати завод з виробництва спорядження для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики та лижні кріплення). Площа виробничих об’єктів становитиме близько 50 тисяч кв. м.

В Мінекономіки додали, що загальний обсяг інвестицій у цей проєкт становитиме приблизно 80 мільйонів євро за умови завершення всіх етапів. Зокрема на будівництво заводу планується витратити 50 мільйонів євро. Також до України буде перенесено виробниче обладнання, що було у вжитку, вартістю приблизно 20-30 мільйонів євро.

– Станом на липень 2020 року ініціатором створення парку вже залучено 2,26 мільйона гривень, – розповіли в Мінекономіки.

Також  у повідомленні йдеться, що ТОВ “Хед Вінниця” має намір працевлаштувати 200−300 осіб на першому етапі, до 600 осіб — на другому та понад 1000 осіб загалом після завершення третього етапу. До 2026 року планується створити 1450 нових робочих місць. Крім цього компанія планує прийняти на роботу близько 60% жінок та 40% чоловіків.

Нагадаємо, що в березні 2019 року ТОВ “Хед Вінниця” перемогло на аукціоні з продажу земельної ділянки площею 25 га на території Вінницького індустріального парку. Компанія запропонувала за нього 34,5 млн грн. Пізніше власник UBC Group Ігор Гуменний заявляв, що від майбутнього заводу “Head” вінницькі енергетики вимагають 1,6 мільйона євро за підключення до мереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *