Наскільки важливе гнучке робоче місце для працівників у світі?

Новини Світу

«Гнучке робоче місце – це модель яка дозволяє працівникам збільшити свою продуктивність, швидко адаптуватися до змін, а компаніям – приваблювати “таланти”»

Згідно з дослідженням компанії IWG, 83% опитаних надають перевагу посадам з можливістю вибору місця для роботи. Його провели в 2019 році, ще до пандемії коронавірусу. 

Опитування показало, що 40% працівників вважають щоденну дорогу до роботи та назад найгіршою частиною свого дня. І при цьому кожен п’ятий зазначає, що регулярно спізнюється через ситуації на дорогах чи в транспорті.

Крім того, майже половина опитаних виконують робочі завдання в дорозі (48%) та вважають, що цей час варто зараховувати до робочих годин (42%). Адже ця частина дня фактично не є вільною.

Разом з тим, для багатьох можливість працювати у різних локаціях стала новою нормою. Половина респондентів зазначила, що як мінімум половину часу працюють поза головним офісом компанії, а 70% зважають на таку можливість при розгляді нових кар’єрних можливостей. 28% надають перевагу гнучкому робочому місцю замість довшої відпустки.

В результаті цього, за останні десять років 85% бізнесів запровадили більш гнучку політику щодо робочого простору. Хоча для більшості компаній створення нової організаційної структури та збереження корпоративної культури в таких умовах все ще залишається викликом. 

На думку представників бізнесу, можливості обирати місце для роботи збільшує продуктивність працівників. Більше ніж на 21%, зазначають дві третіх опитаних. Компанії також відзначають, що подібна модель роботи дозволяє їм швидше виходити на ринки в інших країна (66% опитаних) та масштабуватися (65%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *