YouTube запускає аналог TikTok

Новини Світу

На YouTube з’явиться нова функція Shorts, яка дозволяє публікувати короткі ролики тривалістю 15 секунд.

На відеохостингу YouTube з’явиться нова функція Shorts, яка дозволяє публікувати короткі ролики тривалістю 15 секунд. Shorts запускається в статусі бета-версії в Індії, повідомляється в офіційному блозі YouTube.

Нова функція схожа на популярний китайський застосунок для створення та поширення коротких відео TikTok. В YouTube Shorts є спеціальна камера, яка дозволяє об’єднувати різні окремі кліпи в єдине відео, інструменти для управління швидкістю відтворення, функції таймера і зворотного відліку. Також користувачам буде доступна можливість використання музики з бібліотеки композицій і пісень.

Наразі в Індії заборонено використовувати TikTok, тому сервіс має всі шанси, щоб стати популярним. До того ж США також погрожують заблокувати застосунок. Розробників підозрюють у передачі особистих даних користувачів китайській владі. Через це YouTube мав намір укласти угоду з TikTok. Це б дало можливість застосунку продовжувати працювати в США. Проте TikTok відмовився та  уклав угоду з американським виробником офісного софту Oracle.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *