На Вінниччині розпочали працювати два цукрових заводи: буряків викопають менше, а цукор дорожчатиме

Новини Вінниці

Із запланованих шести, поки що, тільки два цукрових заводи а Вінниччині розпочали сезон цукроваріння. Як повідомляє Голос України, це Юзефо-Миколаївська та Жданівська цукроварні. На Гайсинському, Іллінецькому, Крижопільському і Томашпільському заводах ще не почали роботу.

За словами заступника директора департаменту агропромислового комплексу, екології та природних ресурсів ОДА Валентини Кирилюк, цієї осені через засуху важко копати буряки, тому сировину заготовляють доволі повільно.

Урожайність нині також нижча від минулорічної. Так, доставлені на Жданівський цукрозавод буряки мають середню вагу 400 центнерів з гектара. На завод у Юзефо-Миколаївку везуть корені ще меншої ваги – 350 центнерів на круг. Минулої осені в області збирали по 430 центнерів. Це був найгірший показник за останні п’ять років.

Фахівці прогнозують, що в області накопають буряків приблизно на 20 відсотків менше, ніж це було у 2019 році.

На ситуацію вже відреагував ринок цукру: у Вінниці він подорожчав навіть в оптових продавців. За прогнозами фахівців, ціни й надалі зростатимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *