У Вінниці триває остання чергова сесія цього скликання: двоє депутатів залишили свої фракції

Новини Вінниці

Депутати Вінницької облради сьогодні, 24 вересня, востаннє цього скликання зібралися на чергову 45 сесію. За інформацією пресслужби облради, на засідання прийшли 44 депутати з 84 загального складу.

Голова облради Анатолій Олійник звернувся до депутатів та всіх учасників засідання з вимогою дотримуватись встановлених правил і норм щодо карантину, фізичної дистанції між учасниками засідання та використовувати відповідні засоби індивідуального захисту:

“Враховуючи вимоги Постанови Кабінету Міністрів України, а також можливості приміщення обласної Ради для розміщення депутатів, з дотриманням дистанції між місцями для сидіння депутатів, в сесійній залі відведено 53 робочих місця з планшетами для голосування депутатів за допомогою системи «Рада» та 31 робоче місце за столами для голосування депутатів рукою. Також сьогодні відбулось засідання лічильної комісії з питання організації реєстрації депутатів обласної Ради та підрахунку голосів”.

На початку засідання депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих в зоні Операції Об’єднаних сил. 

Анатолій Олійник та голова ОДА Сергій Борзов вручили відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною» директору ПрАТ «Зернопродукт МХП» Володимиру Онуці. Грамоти Верховної Ради України отримали член громадської організації «Вінницька міськрайонна «Асоціація жертв Чорнобиля», учасник АТО Руслан Маркітан, член Вінницької міськрайонної організації «Асоціація жертв Чорнобиля», учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Анатолій Перевезій та директор КЗ «Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа стрільби» Віктор Щерба.

Під час засідання Анатолій Олійник озвучив заяви депутатів обласної Ради Олександра Крученюка щодо його виходу з фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Вінницькій обласній Раді та складання повноважень керівника цієї фракції, а також Сергія Кривешка про його вихід з фракції Вінницької територіальної організації Радикальної Партії Олега Ляшка в обласній Раді.

Перед засіданням президії обласної Ради для роботи депутатів було підготовлено 41 питання. Під час проведення президії депутати внесли деякі зміни та корективи і таким чином на 45 черговій сесії обласної Ради запропоновано розглянути 34 питання. Однак, після обговорення проєкту порядку денного свої пропозиції й доповнення внесли Владислав Рой, Микола Вінничук, Геннадій Мазур та Людмила Станіславенко. Тож, на сьогоднішньому засіданні депутати розглянуть 37 питань порядку денного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *