МВС запустило перевірку водійських посвідчень онлайн

Новини України

Міністерство внутрішніх справ відкрило новий онлайн-сервіс, що дозволяє верифікувати посвідчення водія.

Головний сервісний центр МВС розробив та запустив на сайті hsc.gov.ua новий електронний сервіс – “Перевірка посвідчення водія“. Це дасть можливість зацікавленим установам та кожному громадянину за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії”, – зазначається у повідомленні.

У МВС наголосили, що сервіс буде передусім корисний для представників бізнесу, адже він дасть можливість самостійно перевірити справжність водійських документів при прийомі людини на роботу чи при здачі авто в оренду.

Для того, щоб скористатися новим сервісом, необхідно зайти на його сайт opendata.hsc.gov.ua. Далі необхідно ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля.

Приклад заповнення полів для перевірки водійського посвідчення

Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку водійського посвідчення, окрім особистих даних водія.

Також сервіс надає можливість онлайн-перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Процедура аналогічна до перевірки водійського посвідчення, достатньо ввести у відповідне поле номер і серію документа.

Для іноземних користувачів працює англомовна версія сервісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *