На Вінниччині правоохоронці викрили незаконну вирубку лісу Міноборони

Новини Вінниці

На Вінниччині слідчі-детективи обласного главку поліції разом з працівниками Управління СБУ в області провели низку санкціонованих обшуків на території суб’єктів господарювання в Калинівському та Тиврівського району, а також в сусідній області. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП.

Правоохоронці вилучили бухгалтерську та лісотехнічну документацію, комп’ютерному техніку та виявили 250 кубів незаконно зрізаної деревини цінних порід.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, попередньо встановлено, що посадові особи одного з лісництв Вінницької області, за попередньою змовою із суб’єктами господарювання, протягом 2018-2020 років незаконно вирізали ліс, що був у власності Міністерства оборони України.

Нині до суду скеровано клопотання про накладення арешту на виявлену під час обшуків деревину. У межах розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу призначенні експертизи, які визначать суму завданих державі збитків.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавленням волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *