На Вінниччині за минулу добу померло двоє хворих на COVID-19

Новини Вінниці

За даними Системи моніторингу поширення коронавірусу, Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ та ОДА, за минулу добу в області зафіксовано два летальних випадки хворих на COVID-19. Про анамнез офіційно не повідомляється.

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області у форматі онлайн відеоконференції поінформував завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин.

За його інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 640 зразків. Всього з початку спостережень обласний лабораторний центр дослідив методом ПЛР 69509 зразків матеріалів. 

Коронавірус вперше виявлено у 53 осіб. Найбільше у Вінниці – 38 випадків. У Вінницькому районі – 5, Гайсинському та Калинівському – по 3, а Барському, Іллінецькому, Мурованокуриловецькому й Ямпільському – по одному.

Станом на 9 вересня, в області зареєстровано 6386 підозр на коронавірусну хворобу. У 4503 осіб виявлений коронавірус (в т.ч. у 326 дітей). 

Одужали 3101 особа, у т.ч. 264 дитини. На сьогодні хворіє 1310 осіб, включаючи  62 дитини та 136 медичних працівників.

Від початку проведення досліджень в лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 69509 зразків. У результаті досліджень у 4503 випадках був виявлений коронавірус.

Всього зареєстровано 92 летальних випадки.

За інформацією начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації Тетяни Бондаренко, у 17 опорних лікарнях області, станом на 9 вересня, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 228 осіб: 224 дорослих та 4 дітей. Перебувають в лікарнях з підозрою – 320 осіб, у т.ч. 299 дорослих і 21 дитина.

За останню добу захворіли 4 медичних працівника. Як повідомила посадовиця, за кількістю тих, хто одужав, Вінниччина утримує дев’яте рейтингове місце в розрізі всіх регіонів України, а за рівнем захворюваності – тринадцяте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *