Згідно вимог МОЗ Вінницька область не відповідає умовам для послаблення карантину

Новини Вінниці

Стан одразу у 18 регіонах України не відповідає мінімальним вимогам для пом’якшення карантину, введеного через коронавірусну інфекцію. Зокрема мова йде і про Вінниччину. Міністерство охорони здоров’я опублікувало індикативні показники областей та Києва зі значним поширенням COVID-19 на 8 вересня.

Показники інфікованості і заповнювання ліжок у лікарнях для пацієнтів із COVID-19 перевищені у м. Києві, у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській , Чернігівській та Чернівецькій областях.

Мінімальним вимогам МОЗ відповідають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська та Херсонська області.

Нагадаємо, що для пом’якшення карантину регіон має відповідати таким критеріям:

  • кількість тестів має бути не менш ніж 24 на 100 тисяч протягом 7 днів;
  • показник захворюваності за 14 днів не має перевищувати базовий рівень захворюваності – 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів;
  • рівень завантаженості ліжок у всьому регіоні не має перевищувати 50%.

Якщо рівень завантаженості ліжок понад 50%, то на території всього регіону встановлюється “помаранчевий” рівень, якщо понад 75% – “червоний”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *