Вінниця на другому місці в рейтингу Forbes

Новини Вінниці

Журнал «Forbes Україна» склав рейтинг найсприятливіших міст України для ведення бізнесу. Вінниця посіла друге місце набравши 717 балів. Очолив список Івано-Франківськ з рахунком у 720 балів, а на останній сходинці опинився Лисичанськ з кількістю у 304 балів.

Команда, яка склала рейтинг, відзначила, що місто Вінниця посідає перше місце в країні за легкістю ведення бізнесу та, зокрема, простотою оформлення та отримання права оренди на земельну ділянку. Задоволеність життям у Вінниці за 22 параметрами значно більша, ніж у всіх обласних центрах.

Середні зарплати – причина другого місця. «Зарплати у Вінниці – не вищі, ніж у сусідніх Козятині та Жмеринці», – зазначили автори. Проте таке явище можна вважати за стимул для відкриття власної справи.

«Західні регіони частіше пропонують бізнесу прийнятні умови для заснування та сталого розвитку. Перші шість міст рейтингу розташовані західніше від географічного центру України. Міста сходу впевнено посіли останні місця. Розташування поруч із лінією фронту негативно впливає не тільки на безпеку, а й на багато інших факторів – відтік населення, низька купівельна спроможність, проблеми з транспортним сполученням», – прокоментували у «Forbes Україна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *