Вінничанин пропонує оснастити школи міста дезінфікуючими килимками

Новини Вінниці Топ

Петицію щодо оснащення вінницьких шкіл дезінфікуючими килимками зареєстрував 1 вересня вінничанин Павло Чайковський. Його, до речі, кандидатом у депутати міської ради висуває місцева організація партії “Європейська Солідарність”.

За словами Павла Чайковського, попри те, що в школах пролунали перші дзвоники, сам подальший навчальний процес в умовах карантину виглядає дещо незрозумілим.

“А за відсутності чітких рекомендацій з боку МО, основна відповідальність покладається на педагогічні колективи та адміністрацію навчальних закладів. Тому багато шкіл “беруть ініціативу в свої руки” та самостійно запроваджують додаткові заходи. Зокрема, ряд шкіл вводять правило «змінного взуття». З одного боку це логічно: маска – дезінфектор – чисте взуття . Все це мінімізує ризики. Але уявімо портфель наймолодших учнів та ще дві пари змінного взуття (у випадку фізкультури) трохи занадто. Я вже не кажу про сам процес зміни взуття при вході в школу і скупчення дітей… Крім того, зайві пакунки створюють додаткові незручності в громадському транспорті, якщо дитина користується ним”, – пише автор петиції.

Для полегшення навантаження на плечі школярів та для загальної зручності Павло Чайковський пропонує розглянути можливість встановлення в кожній школі та ДНЗ спеціальних дезінфекційних матів-ковриків.

“Це не лише полегшить ношу школярів, а й зменшить скупчення дітей при вході до школи”, – вважає автор петиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *