У Вінниці провели круглий стіл по проблемам навчання під час епідемії коронавірусу

Новини Вінниці

У Вінниці 17 серпня відбувся круглий стіл, організований для обговорення ключових питань, пов‘язаних з початком навчального року в умовах COVID-19. Разом з лікарями, вчителями та батьками громадські діячі підняли низку важливих питань. Зокрема обговорили теми тестування для учнів, довідки до навчального року, заходи безпеки та обов‘язки як батьків, так і навчальних закладів для профілактики та запобігання поширенню вірусу.

Запрошені лікарі-педіатри розповіли, що при прояві ознак будь-якого захворювання у дитини краще залишити її вдома. Осінньо-зимовий̆ період характерний збільшенням кількості пневмоній, ГРВІ та звичайних застуд, потрібно про це пам’ятати. У випадку з вірусом COVID-19 не такий страшний сам вірус, як перебіг хвороби, тому ми не варто забувати про регулярне провітрювання приміщення, дотримання гігієни і масочного режиму.

Згідно постанови Кабінету Міністрів навчальні заклади не зобов‘язані проводити щоденний скрінінг учням, але повинні слідкувати за дотриманням рекомендацій, а також розробити власний план для створення безпечних умов.

Лікарка-психотерапевт Аліна Кулик зазначила, що соціалізація і спілкування — це одна з основних складових формування особистості, тому онлайн навчання може погано вплинути на наших дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *