За добу на Вінниччині померло двоє людей з коронавірусом

Новини Вінниці

Минулої доби у Вінницькій області померло двоє людей, у яких було діагностовано COVID-19.

Як повідомляють в ОДА, померла жінка, 1960 року народження, жителька Ямпільського району. Вона була госпіталізована в Вінницьку ЦРКЛ 30 липня, ПЛР-тест позитивний. Крім двобічної полісегментарної пневмонії і гострого дистрес синдрому, пацієнтка мала онкозахворювання. Також не врятували медики жінку, 1972 р.н., медичну сестру Тиврівського будинку-інтернату геріатричного профілю. Вона також мала онкозахворювання.

Всього в лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 53933 зразків.  В результаті досліджень у 3043 випадках виявлений коронавірус. Є в наявності тест-систем  на  24900 досліджень. За останню добу  захворіли 3 медичних працівники.

За інформацією начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Тетяни Бондаренко, в дев’яти опорних лікарнях області на стаціонарі з підтвердженим COVID-19 перебувають 160 пацієнтів, з них 1 дитина; з підозрами – 148 пацієнтів, з них 13 дітей. Завантаженість ліжок в дев’яти опорних лікарнях, разом з підозрами на коронавірус, становить 79,8 %, вона дещо зменшилась. За кількістю одужавших Вінниччина зберігає восьме рейтингове місце в розрізі всіх регіонів України. Разом з тим, на Вінниччині зафіксовано антирекорд по амбулаторних та стаціонарних хворих з пневмоніями – 57 нових випадків в стаціонарі. Відсоток зайнятості стаціонарних ліжок пацієнтами з підтвердженим випадком COVID-19 складає 43,2%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *