У Вінниці відбулось поминальне богослужіння за загиблими героями війни на сході України (ФОТО)

Новини Вінниці Топ

Біля меморіальної дошки, що встановлена на території Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ у Вінниці, 6 серпня відбулося поминальне богослужіння за загиблими героями війни на сході України. Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Захід було організовано за спільної ініціативи Українського інституту національної пам’яті (УІНП), Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) та міністерства у справах ветеранів.

За словами митрополита Вінницького і Барського Симеона, у перший четвер кожного місяця у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі м. Києва і в інших містах України, а відтепер і у Вінниці відбуваються заупокійні богослужіння. В цей день у молитвах згадуються герої, які загинули у районі проведення операції Об’єднаних Сил впродовж минулого місяця. У липні 2020 року, як відомо, на сході загинули вісім військовослужбовців, імена яких прозвучали біля кафедрального собору м. Вінниці разом із іменами 259-ти героїв – вінничан і жителів області, які загинули у АТО/ООС, починаючи з 2014 року.

Торкнувся митрополит Симеон й сучасного стану справ на сході України:

“Як відомо, з 27 липня на Донеччині і Луганщині було оголошене чергове перемир’я. Але, якщо вірити повідомленням у ЗМІ, воно вже неодноразово було порушене проросійськими бойовиками. Та все ж ми віримо, що Господь подасть нашій країні мир, за який священики і віряни Православної Церкви України моляться щодня у храмах і вдома”.

За словами владики, у храмах ПЦУ українці моляться за справедливий мир, який настане лише тоді, коли ворог покине Україну.

Перед молитвою були зачитані біографічні дані та імена загиблих воїнів: Олег Шило (загинув 8 липня у районі Попасної на Луганщині від снайперського обстрілу), Тарас Матвіїв (загинув 10 липня під Троїцьким на Луганщині, врятувавши двох побратимів. Посмертно удостоєний звання Герой України та ордену Золота Зірка), Євген Чумаченко (загинув вранці 13 липня внаслідок обстрілу позицій біля села Славне Мар’їнського району), Дмитро Красногрудь, Ярослав Журавель, Микола Ілін (загинули 13 липня під Зайцевим), Артем Козій (загинув 21 липня під час обстрілу позицій морпіхів у районі Павлополя).

Панахиду за загиблими воїнами очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили клірики єпархії. Після панахиди була прочитана молитва за мир в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *