У Вінниці помер хворий на коронавірус лікар обласної лікарні імені Пирогова

Новини Вінниці Топ

Минулої доби на Вінниччині зафіксовано два летальних випадки серед пацієнтів із COVID-19. Загалом з початку епідемії в області померло 58 людей, у яких було діагностовано коронавірус.

Зокрема, 5 серпня було констатовано смерть 51-річного лікаря клінічного високоспеціалізованого гематологічного відділення обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Як повідомляють в ОДА, чоловік поступив до Вінницької МКЛ №1 у вкрай важкому стані, відразу в реанімаційне відділення з діагнозом: COVID-19, негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія 4 кл. гр., дихальна недостатність 4, 80% враження легень по СКТ, постійно залежний від кисню. Хворів гіпертонічною хворобою 2 ступеня, мав ожиріння 2-3 ст. Враховуючи стрімке наростання гіпоксії, вранці 5 серпня був переведений на ШВЛ. Через швидке наростання респіраторного дестрес-синдрому та набряку легень 5 серпня констатовано смерть.

Померла минулої доби також 45-річна жителька Хмільницького району. Вона поступила в Хмільницьку ЦРЛ 31 липня з діагнозом: covid, двобічна полісегментарна пневмонія, дихальна недостатність, на фоні гострого мієлобласного лейкозу. Враховуючи вкрай важку соматичну патологію та швидкий розвиток пневмонії, в неї розвинувся гострий респіраторний дестрес-синдром з послідуючим набряком легень. 5 серпня констатовано смерть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *