У Вінниці встановили першу камеру, що фіксуватиме перевищення швидкості

Новини Вінниці

У Вінниці 23 липня встановили першу камеру, що фіксуватиме перевищення швидкості. Розмістили її на Київському мосту та одразу ж підключили до мережі “Безпечне місто”. Однак, судячи з повідомлень пресслужби міської ради, водії, поки що, можуть її не боятися, адже місяць камера працюватиме в тестовому режимі.

“Ми встановили комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed». Протягом місяця будемо тестувати систему. Після чого подивимося статистику порушень і зрозуміємо, наскільки актуально такі комплекси розміщувати по місту. Пристрій сертифікований, але для того, щоб його розмістити на постійній основі, він має пройти апробацію ще й в поліції”, – говорить директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир.

До слова, днями ця система отримала атестат відповідності адміністрації Держспецзв’язку. Загалом, комплекс автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху «Vega Smart Speed» може фіксувати й інші порушення ПДР – проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також установленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху.

Якщо після тестування у мерії вирішать встановлювати такі камери й надалі, то місця для них будуть погоджуватись із патрульною поліцією та позначатись відповідним дорожнім знаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *