У Вінницькому кардіоцентрі вже виявили 21 випадок коронавірусу

Новини Вінниці Топ

У Вінницькому регіональному центрі серцево-судинної патології наразі виявлено COVID-19 у 11 медичних працівників та 10 пацієнтів. Про це сьогодні на брифінгу розповів мер міста Сергій Моргунов.

За його словами, спочатку вірус виявили у медсестри закладу. Тоді маршрут пацієнтів для надання екстреної кардіологічної допомоги різко змінили  – хворих почали доставляти в обласну лікарню ім. Пирогова.

“Станом на 16 липня обстежено 222 людини. Коронавірус виявлено у 21-му випадку, – зазначив мер. – Серед медичних працівників коронавірус виявлено в одного лікаря, у вісьмох медичних сестер та у двох санітарок. Пацієнти кардіоцентру з негативними результатами ПЛР виписані додому під нагляд сімейних лікарів. Пацієнти з позитивними ПЛР та наявністю клінічних проявів коронавірусної інфекції госпіталізовані в інфекційне відділення міської клінічної лікарні №1. Без клінічних ознак – виписані під нагляд сімейних лікарів”, – розповів міський голова.

За його словами, нині ситуація у закладі під контролем, і після завершення протиепідемічних заходів кардіоцентр відновить роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *