Губернатор Вінниччини Борзов розкритикував умови роботи на «швидкій допомозі»

Новини Вінниці

Триповерхова будівля по вулиці Генерала Арабея у Вінниці є найбільш оптимальним варіантом для першого відділення екстреної меддопомоги. Питання переїзду більш, ніж нагальне, оскільки те приміщення, де медики перебувають нині, в аварійному стані. Однак, обидві будівлі перебувають у власності органів місцевого самоврядування, і саме вони вирішують, кому що надавати в оренду.

Після спалаху коронавірусу в колективі 1-ої станції, що розташована в будівлі на вулиці Пугачова, журналісти побували у приміщенні та показали його стан. Далекий від прийнятного… Після призначення головою Вінницької ОДА Сергій Борзов у першу чергу навідався саме до лікарів швидкої допомоги, які опинилися у вирії «коронавірусних» подій, адже частина персоналу лікується, частина – на самоізоляції.   

На сайті облдержадміністрації зазначається, що губернатора шокували умови роботи медиків. Адже у приміщенні протікає дах, стіни та стелю обсів грибок, санвузли, кімнати для відпочинку працівників відділення  – у жахливому стані…

«З 1991 році у даному приміщенні розміщується перше відділення швидкої допомоги (так раніше воно називалось). Протягом зазначеного часу проводились лише поточні ремонти, адже приміщення знаходиться в оренді і є комунальною власністю Вінницької міської ради. Зараз приміщення потребує капітального ремонту», – проінформував заступник директора КНП «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької облради» Анатолій  Пірникоза.

За словами директорки профільного департаменту Людмили Грабович, капремонт обійдеться доволі дорого, але з обласного бюджету кошти виділити неможна, оскільки будівля «міська». Чиновниця зазначила, що краще переїхати в іншу, а найбільше за геолокацією підходить приміщення на вул. Генерала Арабея.

«Ми там були минулого літа, дивились. Там триповерхове приміщення з цокольним поверхом, є гаражі. Ми пішли в «комунальне майно» міста. Нам сказали, що його віддали ТОВ «ЖЕО», – додала Людмила Грабович.

Зазначимо, що ТОВ «ЖЕО» – приватна структура, яка спеціалізується на управлінських послугах. Раніше цьому підприємству передавали історичну будівлю, відомій як маєток купця Кумбарі, для його відновлення. Проте капітальний ремонт не було проведено, лише косметичний.

«Наші медики, страждають від цих умов. Нам потрібно виходити з того що є. Якщо лікарі кажуть, що підходить будівля на Генерала Арабея, то будемо просити міську владу, щоб відреагувала позитивно. Адже зараз медики –  на першому плані. Вони повинні працювати в належних умовах», – сказав Сергій Борзов.

Тому вже зрозуміла перша тема для обговорення голови ОДА з мером Вінниці Сергієм Моргуновим – очільника міста проситимуть розірвати угоду з ТОВ, а приміщення передати «швидкій допомозі», тим більш що перше відділення обслуговує переважно кілька великих мікрорайонів обласного центру на правобережжі.

До речі, у дописі на офіційній сторінці у facebook С.Борзов теж акцентував увагу на приміщенні, розташованому на вул. Генерала Арабея.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *